Vad kostar SEO?

Konverteringsgrad – Ett nyckeltal att förbättra

Konverteringsgrad – vad är det?

Enkelt förklarat så är konverteringsgrad (conversion rate på engelska) en term som används främst inom e-handel (webbshop alternativt annan form av försäljning eller t.ex. bokning via din hemsida) för att mäta andelen besökare som genomför t.ex. ett köp, en bokning eller någon annan form av beställning.

Konverteringsgrad mäts i procent och visar dig t.ex. hur bra din webbsajt presterar när det gäller att locka besökare till att bli kunder.
Men faktum är att konverteringsgrad är så mycket mer – det är ett värde som man skall både utveckla löpande, analysera samt uppdatera värdet i sig efter.

VEm vill inte räkna ut en bra eller dålig konverteringsgrad?

Varje sajt har en möjlighet att mäta bra eller dålig konverteringsgrad och det är bara en fråga om VAD man vill mäta och uppnå.
För att uttrycka det väldigt enkelt: Utan spaning så har man ingen aning.
På Just Value så arbetar vi med ett unikt koncept, som är både genomgripande och långsiktigt, för att hjälpa våra kunder att uppnå en bra konverteringsgrad som saknar motstycke. Dålig konverteringsgrad är något som vi har medans vi upptäcker möjligheterna till en bra konverteringsgrad

Faktum är att vi arbetar annorlunda i en bransch där resultat ofta faller sig slätt.

 • Visserligen så arbetar vi med samma metoder och tekniker som de flesta SEO-byråer och digitala marknadsföringsbyråer använder sig av
 • Men vi arbetar ständigt i framkanten och har tagit det till en nivå dit få av dem har lyckats följa oss

Vi är ständigt på jakt efter den ultimata sajtupplevelsen, den verkliga spjutspetsen inom digital marknadsföring som just din bransch vill ha.
Vilket skapar ett unikt engagemang i sajterna som vi arbetar med och därmed höjd konverteringsgrad.

 • Enkelt sagt så tar vi dig och ditt företag med på en digital resa mot en konverteringsgrad som du bara tidigare kunnat drömma om!
 • Vi affärsutvecklar sajter till en digital säljare som verkligen presterar varje dag

Konverteringsgrad
Konverteringsgrad som växer ditt företag och företagande genom ökat digitalt sälj

Hur kan Just Value förbättra min konverteringsgrad?

På Just Value så arbetar vi med beprövade metoder och tekniker.

 1. I många fall samma metoder och tekniker som de flesta andra digitala marknadsföringsbyråer och SEO-byråer använder
 2. Skillnaden är att vi hela tiden arbetar i den absoluta framkanten för teknik och innovation, på en nivå dit få av dem ännu lyckats följa oss

Det som gör oss unika är att vi har en mångfacetterad och mångårig erfarenhet av olika branscher med allt från SEO, digital marknadsföring och beteendevetenskap online (sökbeteende/kundbeteende/köpbeteende) till webbdesign och webbutveckling.
Vilket ger att vi har troligtvis redan arbetat med dina konkurrenter, kanske tom konkurrenter som inte längre finns på marknaden.
Faktum är att vi kan redan ha en uppsjö av idéer redan på lager redo att använda just i din bransch och för ditt företag.

Vi ger enkelhet för den som vill växa sitt företag till bättre konvertering

 • Vi har en holistisk syn på hur din webbsajt presterar, t.ex. hur bra den presterar när det gäller att locka besökare till att bli kunder.Vi är med andra ord allt som du behöver för att trimma din sajt så den att ska prestera på bästa tänkbara sätt.
 • Och vår samlade expertis står till ditt förfogande.
 • Det är sällan som vi INTE har arbetat tidigare i en bransch
 • Ofta så kan vi branschen sedan tidigare och förstår sälj och säljcykeln i just din bransch
 • Faktum är att det är väldigt ofta som vi affärsutvecklar företagaren till att förstå sin målgrupp på rätt sätt: När man söker och hur man söker, så att man kommunicerar rätt på ett mer direkt sätt med sin målgrupp.

Vi ger dig som kund långt mer än bara konverteringsoptimering.
Vi ger dig affärsutveckling genom att använda Google som verktyg.


VaD är en bra konverteringsgrad?

Vi kan hjälpa vem och var som helst i Sverige. Eller i Europa. Eller i världen att förbättra sin digitala affär genom smart digital marknadsföring.

Just Value har idag sitt huvudkontor i Stockholm, men vi lever som vi lär och är experter på att bedriva vår verksamhet online.

Kan vi bara nå dig via internet eller telefon, så kan vi hjälpa dig med konverteringsoptimering i världsklass.

 • Vi hjälper idag hundratals kunder runt om i Sverige med analyser, webbdesign, webbutveckling, digital marknadsföring, engagemangsoptimering och klassisk sökmotoroptimering.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp med att förbättra din konverteringsgrad från ynka 1% till 3% om du är e-handlare på ett enkelt sätt.
B2B företag brukar ha för vana av en konverteringsgrad mellan 10-15% eller mer.
Vilket ger att värdet för vårt arbeta är omätbart bra.


frågor och svar om konvertering

Vad är konverteringsgrad?
Konverteringsgraden är enkelt uttryckt ett mått i % som visar hur stor andel av din webbsajts besökare som uppfyller ett konverteringsmål.
Det kan t.ex. handla om:
 • Ett köp i en webbutik
 • En bokning
 • En beställning
 • En anmälan till t.ex. ett event
 • En prenumeration på ett nyhetsbrev
 • Att ladda ned en produktbroschyr eller liknande
Konverteringsgraden för en nätbutik brukar i genomsnitt ligga någonstans från 2% upp till ca 5 – 6%. Detta innebär att av 100 besökare på din sajt så kommer cirka 2 till 6 personer att genomföra ett köp, en beställning, en bokning, etc.
Vad är en bra konverteringsgrad?
Det är inte helt enkelt att säga vad som är bra konverteringsgrad för just dig och din verksamhet.
 1. Det varierar en hel del beroende på såväl bransch och verksamhet som på typen av produkter eller tjänster. Konverteringsgraden kan också påverkas av en mängd parametrar
 2. Generellt sett så brukar en konverteringsgrad på 2 – 5% anses som en tämligen rimlig nivå
 3. Det innebär att av 100 besökare på din sajt så kommer cirka 2 till 5 personer att genomföra ett köp, en beställning, en bokning, etc
 4. Konverteringsgraden för en nätbutik brukar i genomsnitt ligga någonstans från 2% upp till ca 5 – 6%
På Just Value så ser vi en genomsnittlig konverteringsgrad på 2 – 6% som en utgångspunkt, snarare än ett mål, varifrån vi tar våra kunder på en resa mot betydligt mer imponerande siffror.
 • Några av våra bästa kunder har redan en konverteringsgrad på 10 – 14%
Är du intresserad av att höra vad vi skulle kunna göra för dig?
Vad betyder konverteringsgrad?
Konverteringsgrad (på engelska conversion rate) är en term som används främst inom e-handel (webbshop alternativt annan form av försäljning eller t.ex. bokning via din hemsida) för att mäta andelen besökare som genomför t.ex. ett köp, en bokning eller någon annan form av beställning.
 • Konverteringsgraden mäts i procent och visar dig t.ex. hur bra din webbsajt presterar när det gäller att locka besökare till att bli kunder.
Vilken konverteringsgrad vill du uppnå?
Skulle du vara nöjd med en konverteringsgrad på 2% eller däromkring?
 • I så fall behöver du inte läsa vidare
På Just Value så ser vi en genomsnittlig konverteringsgrad på 2 – 6% som en utgångspunkt, snarare än ett mål, varifrån vi tar våra kunder på en resa mot betydligt mer imponerande siffror.
 1. Vilken bransch du är verksam inom samt vilka tjänster och/eller produkter som du erbjuder kommer givetvis att spela in men några av våra bästa kunder har redan en konverteringsgrad på 10 – 14%
 2. Andra kunder klättrar fortfarande
Är du intresserad av att höra vad vi skulle kunna göra för dig?

Konverteringsoptimering i världsklass med Just Value

Är du nöjd med en konverteringsgrad på 2% eller däromkring?

Det skulle inte vi vara. Vi vet att man kan få ut mer av sin digitala marknadsföring.

 • Vilken bransch du är verksam inom samt vilka tjänster och/eller produkter som du erbjuder kommer givetvis att spela in men några av våra bästa kunder har redan en konverteringsgrad på 10 – 14%
 • Andra kunder klättrar fortfarande och hittar nya affärer varje dag

Är du intresserad av att höra vad vi skulle kunna göra för dig?

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med att förbättra din konverteringsgrad.