KONVERTERINGSGRAD – ETT NYCKELTAL ATT FÖRBÄTTRA

Konverteringsgrad – vad är det?

Enkelt förklarat så är konverteringsgrad (conversion rate på engelska) en term som används främst inom e-handel (webbshop alternativt annan form av försäljning eller t.ex. bokning via din hemsida) för att mäta andelen besökare som genomför t.ex. ett köp, en bokning eller någon annan form av beställning.

Konverteringsgrad mäts i procent och visar dig t.ex. hur bra din webbsajt presterar när det gäller att locka besökare till att bli kunder.
Men faktum är att konverteringsgrad är så mycket mer – det är ett värde som man skall både utveckla löpande, analysera samt uppdatera värdet i sig efter.

VEM VILL INTE RÄKNA UT EN BRA ELLER DÅLIG KONVERTERINGSGRAD?

Varje sajt har en möjlighet att mäta bra eller dålig konverteringsgrad och det är bara en fråga om VAD man vill mäta och uppnå.
För att uttrycka det väldigt enkelt: Utan spaning så har man ingen aning.
På Just Value så arbetar vi med ett unikt koncept, som är både genomgripande och långsiktigt, för att hjälpa våra kunder att uppnå en bra konverteringsgrad som saknar motstycke. Dålig konverteringsgrad är något som vi har medans vi upptäcker möjligheterna till en bra konverteringsgrad

Faktum är att vi arbetar annorlunda i en bransch där resultat ofta faller sig slätt.

 • Visserligen så arbetar vi med samma metoder och tekniker som de flesta SEO-byråer och digitala marknadsföringsbyråer använder sig av
 • Men vi arbetar ständigt i framkanten och har tagit det till en nivå dit få av dem har lyckats följa oss

Vi är ständigt på jakt efter den ultimata sajtupplevelsen, den verkliga spjutspetsen inom digital marknadsföring som just din bransch vill ha.
Vilket skapar ett unikt engagemang i sajterna som vi arbetar med och därmed höjd konverteringsgrad.

 • Enkelt sagt så tar vi dig och ditt företag med på en digital resa mot en konverteringsgrad som du bara tidigare kunnat drömma om!
 • Vi affärsutvecklar sajter till en digital säljare som verkligen presterar varje dag

HUR KAN JUST VALUE FÖRBÄTTRA MIN KONVERTERINGSGRAD?

På Just Value så arbetar vi med beprövade metoder och tekniker.

 1. I många fall samma metoder och tekniker som de flesta andra digitala marknadsföringsbyråer och SEO-byråer använder
 2. Skillnaden är att vi hela tiden arbetar i den absoluta framkanten för teknik och innovation, på en nivå dit få av dem ännu lyckats följa oss

Det som gör oss unika är att vi har en mångfacetterad och mångårig erfarenhet av olika branscher med allt från SEOdigital marknadsföring och beteendevetenskap online (sökbeteende/kundbeteende/köpbeteende) till webbdesign och webbutveckling.
Vilket ger att vi har troligtvis redan arbetat med dina konkurrenter, kanske tom konkurrenter som inte längre finns på marknaden.
Faktum är att vi kan redan ha en uppsjö av idéer redan på lager redo att använda just i din bransch och för ditt företag.

FRÅGOR OCH SVAR OM KONVERTERING

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med:

VÄLKOMMEN TILL JUST VALUE

Vi är Just Value – vi ser till att webbsajter rankar bra, är synliga på relevanta sökningar och genererar leads samt konverteringar.
Just Value erbjuder digital marknadsföring i internationell toppklass:
– Dynamiskt
– Innovativt
– Nyskapande

VI GER ENKELHET FÖR DEN SOM VILL VÄXA SITT FÖRETAG TILL BÄTTRE KONVERTERING

 • Vi har en holistisk syn på hur din webbsajt presterar, t.ex. hur bra den presterar när det gäller att locka besökare till att bli kunder.Vi är med andra ord allt som du behöver för att trimma din sajt så den att ska prestera på bästa tänkbara sätt.
 • Och vår samlade expertis står till ditt förfogande.
 • Det är sällan som vi INTE har arbetat tidigare i en bransch
 • Ofta så kan vi branschen sedan tidigare och förstår sälj och säljcykeln i just din bransch
 • Faktum är att det är väldigt ofta som vi affärsutvecklar företagaren till att förstå sin målgrupp på rätt sätt: När man söker och hur man söker, så att man kommunicerar rätt på ett mer direkt sätt med sin målgrupp.

Vi ger dig som kund långt mer än bara konverteringsoptimering.
Vi ger dig affärsutveckling genom att använda Google som verktyg.

Kunskapsbank, stockholm

VAD ÄR EN BRA KONVERTERINGSGRAD?

Vi kan hjälpa vem och var som helst i Sverige. Eller i Europa. Eller i världen att förbättra sin digitala affär genom smart digital marknadsföring.

Just Value har idag sitt huvudkontor i Stockholm, men vi lever som vi lär och är experter på att bedriva vår verksamhet online.

Kan vi bara nå dig via internet eller telefon, så kan vi hjälpa dig med konverteringsoptimering i världsklass.

 • Vi hjälper idag hundratals kunder runt om i Sverige med analyser, webbdesign, webbutveckling, digital marknadsföring, engagemangsoptimering och klassisk sökmotoroptimering.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp med att förbättra din konverteringsgrad från ynka 1% till 3% om du är e-handlare på ett enkelt sätt.
B2B företag brukar ha för vana av en konverteringsgrad mellan 10-15% eller mer.
Vilket ger att värdet för vårt arbeta är omätbart bra.

KONVERTERINGSOPTIMERING I VÄRLDSKLASS MED JUST VALUE

Är du nöjd med en konverteringsgrad på 2% eller däromkring?
Det skulle inte vi vara. Vi vet att man kan få ut mer av sin digitala marknadsföring:

 • Vilken bransch du är verksam inom samt vilka tjänster och/eller produkter som du erbjuder kommer givetvis att spela in men några av våra bästa kunder har redan en konverteringsgrad på 10 – 14%
 • Andra kunder klättrar fortfarande och hittar nya affärer varje dag

Är du intresserad av att höra vad vi skulle kunna göra för dig?
Varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med att förbättra din konverteringsgrad.

RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

Robert

★★★★★

Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Kalle

★★★★★

Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

Christian

★★★★★

Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

Anne

★★★★★

Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

Emil

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Olle

★★★★★

Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

Victoria

★★★★★

Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

Kenneth

★★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

Isak

★★★★★

Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

Philip

★★★★★

Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

Jocke

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Johan

★★★★★

Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Håkan

★★★★★

Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

Jens

★★★★★

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

Kenta

★★★★★

Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

Martin

★★★★★

Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

Sara

★★★★★

Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

Richard

★★★★★

Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

Ricardo

★★★★★

Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte ”bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

Jonas

★★★★★

Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss