Vad kostar SEO?

UPPLEVS SAJTEN SOM RÖRIG?

Upplevs sajten som rörig?
Om sajten är rörig, upplevs som oöverskådlig, ostrukturerad, svår att hitta i och svårnavigerad så har du stora problem framför dig.
Idag, när regeln är Mobile First, är kravet på lätta och snabbladdade sidor som presterar på topp högre än någonsin.

 • Både Google och mobilanvändarna kräver snabba, tydliga och lättnavigerade sidor
 • Levererar inte din sajt på dessa punkter, så surfar de glatt vidare till andras sajter som lyckats bättre med Mobile First-anpassningen
 • Du kommer att behöva gå igenom sajten, strukturera upp den, arbeta med att förnya menyer och navigering, skapa överblick över dina produkter och/eller tjänster.

I den processen så behöver du bland annat tänka på såväl användarvänlighet och engagemangsoptimering som affärsdrivande sökoptimering och konverteringsoptimering.
Eller också kan du låt oss tänka på allt detta åt dig.

Så – hur illa är det? Hur rörig är sajten?

Under årens lopp har kanske din sajt byggts ut med nya sektioner i takt med att ditt utbud av produkter och tjänster har utvecklats och förändrats.

 • Utvecklats med andra sektioner, för tjänster eller produkter, som tagits bort ur sortimentet/tjänsteutbudet och sedan aldrig riktigt tagits bort ordentligt?
 • Men har då menyer och navigering inte förnyats tillräckligt i samband med detta?
 • Marknadsfört och tagit fram kampanjer som sedan ligger någonstans och skrotar?
 • Kanske byggdes sajten ursprungligen enligt en tydlig design och struktur, medan senare tillagda delar har en annorlunda design eller struktur som inte är i samklang med den ursprungliga?
 • Men den ursprungligen enkla och tydliga strukturen för sajten, efter år av lappande och mer eller mindre ogenomtänkt utbyggnation mest ut som en stor skål med spagetti som svämmar över sina bräddar?

Går det att göra någonting åt en rörig sida?

Självklart går det att göra något åt det.
Finns bara de mest grundläggande förutsättningarna där, så finns det mycket som man kan göra för att trimma och strukturera om en webbsajt för att den ska engagera besökarna och prestera på toppen av sin förmåga.
Det är just här som vi på Just Value kommer in i bilden och rättar till sajten.


frågor och svar

Upplevs sajten som rörig?

Om sajten är rörig, upplevs som oöverskådlig, ostrukturerad, svår att hitta i och svårnavigerad så har du stora problem framför dig.

Idag, när regeln är Mobile First, är kravet på lätta och snabbladdade sidor som presterar på topp högre än någonsin.

Läs gärna mer om vad en rörig sajt kan ge i vår sida ”Vad är SEO”.
Vad betyder en rörig sajt för användaren och SEO?
Användaren har blivit allt viktigare för SEO, som betyder på svenska detsamma som sökmotoroptimering.
 • En rörig sajt ger att användaren och sökmotorn inte använder sajten på ett tillfredsställande sätt, vilket påverkar din ranking i framför allt Google.
Så det är alltså viktigt att man har en klar och nästan övertydlighet i sin sajt, oavsett vilken bransch det är som du verkar inom. UX eller användarvänlighet med de köpbeteenden och mänskliga fotspår som det innebär, är SEO väldigt enkelt förklarat.
Vill du få fler kunder och leads genom en mindre rörig sajt?
Vi är idag ständigt online och uppkopplade. Allt vi vill veta och allt vi söker efter, är bara några knapptryckningar bort och kan hittas genom sökningar i valfri sökmotor.
Därför är det viktigare än någonsin att inte ha en rörig sajt som dina tjänster eller produkter syns med i sökresultatet. Glöm inte att både befintliga som nya, potentiella kunder använder din sajt lika mycket som sökmotorn.
 • Är sajten rörig, så innebär det med stor sannolikhet att ditt företag går miste om just den kunden
 • Samt de leads den besökaren hade kunnat generera
Med en mindre rörig sajt så kan du undvika problemet och skapa nya leads.
Hur hjälper Just Value till för att strukturera upp röriga sajter?
Med unika arbetsmetoder inom sökmotoroptimering så hjälper vi dig att snabbt, riskfritt – och utan att behöva plöja ned en förmögenhet på annonser – ranka så högt som möjligt med hänsyn till konkurrensen på strategiskt viktiga sökord och sökfraser.

Därigenom så ser vi till att våra kunder:

 • Blir synliga i sökningar – såväl i generella, nationella sökningar som i lokala sökningar
 • Etablerar en bättre position i rankingen
 • Skapar mer trafik och framför allt relevant trafik till sin hemsida
 • Utvecklar chansen till fler och bättre leads kontinuerligt med en bättre och mindre rörigare sajt.
Vad är hemligheten bakom Just Values framgångar inom SEO?
Vi brukar säga att det är bredden, kompetensen, erfarenheten, förståelsen för sök- och köpbeteenden hos potentiella kunder liksom vikten av lokal anknytning för tjänster och produkter, hejdlösa mängder med kreativitet samt beredvilligheten att ständigt ta till oss förändringar och följa med i den snabba utvecklingen av Googles algoritmer även när det innebär tvära kast.
För att nu bara nämna några små detaljer.
Vi levererar också milt sagt förbluffande resultat för våra kunder.
 • Både när det gäller ranking, trafikökning samt leads och konverteringar
Vill du ha en konverteringsgrad på 10 – 14%?
Många av våra bästa kunder har redan det, andra klättrar fortfarande.

Vad gör Just Value för att rädda röriga sajter?

Vi på Just Value rensar upp i röran, på flera plan, för att få din webbsajt att prestera på topp och generera såväl mer trafik som fler leads och konverteringar.

 • Upprensning och förenklande av sajtens struktur så att den bättre motsvarar dagens krav på Mobile First samt är enklare att överblicka, hitta i och navigera.
 • Vi rensar upp i koden, tar bort tung och föråldrad kod samt onödiga/utdaterade funktioner som inte längre används, t.ex. plug-in, appar, script, etc.
 • Det samma gäller givetvis för mallar och teman, som anpassas efter just din verksamhets behov samt dina kunders förväntningar och krav för bästa funktionalitet och användarvänlighet.
 • Utbyte av för stora och tunga bilder, tar bort för tung grafik som inte fyller någon funktion eller byter ut den mot lättare, smidigare alternativ, tar t.ex. bort videor som ligger på samma sida eller fördelar dem på olika sidor så att ingen av sidorna blir för tungladdad eller oöverskådlig
 • Tar ett grepp över ditt textmässiga innehåll och anpassar det till SEO, E-SEO samt Content Marketing
 • Anpassar en webbdesign (om så behövs) som är snygg, modern och representativ för din verksamhet samtidigt som den är lätt och snabbladdad

Att reda ut röror och omvandla dem till snabba, moderna, lättnavigerade webbsidor är en av våra stora passioner!


Upplevs sajten som rörig

Vad händer om det inte går att rädda sajten?

Ibland händer självklart det oundvikliga.
De där fallen där hela konceptet för din sajt (med teman, mallar, grafik och struktur) är så föråldrat och sajten är så rörig och svårnavigerad att det inte finns en chans att få det att prestera bättre i befintligt skick.
Skulle det vara fallet med din sajt så bygger vi helt enkelt en ny sajt som motsvarar dagens krav med rätt prestanda beträffande tydlighet, enkelhet och snabbhet.
Självklart blir det en sajt som också klarar de utökade kraven för Mobile First.


Brinner du också för att göra webben mindre rörig?

Då borde vi ses! Låt oss ta en kopp kaffe och kanske ett Zoom-möte för att gå igenom möjligheterna.
Vi ser till att våra kunder:

 • Har snygga, smarta, moderna och snabbladdade webbsidor som givetvis är Mobile First-anpassade
 • Sajter som inte bara får mer trafik – utan också får mer relevant trafik
 • Har en webbplats som är så informativ, intresseväckande och engagerande att besökarna stannar på sajten och letar sig fram till produkter eller tjänster som intresserar dem – och, som vi alla vet, så innebär mer relevant trafik och större engagemang också både fler och bättre leads

Det leder självklart också till:

 • Fler konverteringar till säljteamet
 • Ökade intäkter till bolaget

Är sajten rörig? Kontakta Just Value!

Välkommen till Just Value, en SEO-byrå som jobbar lite annorlunda och lite bredare med sökmotoroptimering än de flesta andra SEO-byråer.
En rörig, svåröverskådlig och svårnavigerad sida gör ingen glad och den kan också utgöra ett stort hinder när det gäller att generera leads och konverteringar.
Vill du ha hjälp? Upplevs sajten som rörig?