Rankar din sajt för dåligt?

Rankar din sajt för dåligt?

Rankar din sajt för dåligt? Du vill säkert att din webbplats ska ranka så högt som möjligt i sökningar på olika sökmotorer för att öka din synlighet på nätet.
Dessvärre så finns det rad olika orsaker till varför din sajt inte rankar så bra som den borde.

En genomtänkt strategi

HAR DIN HEMSIDA BÖRJAT TAPPA PLACERINGAR I RANKING?

Eller syns den inte alls på förstasidan längre?
Några anledningar till att din webbplats rankar dåligt kan bero på att du valt fel:

 • Plattform för din sajt, blogg eller webbshop
 • Content Management System (CMS) för din sajt, blogg eller webbshop

Annars så kan ett tapp i rankingen bero på t.ex.:

 • Dåligt eller duplicerat innehåll
 • Nytt innehåll utan SEO-anpassning
 • För tung sajt som kod, bilder eller grafik
 • Texter som innehåller dålig meningsstruktur eller där sökord inte har använts
 • För hårt SEO-anpassade texter som inte engagerar besökarna
 • Sökfrasen som du vill ranka högt för är inte med i din metabeskrivning
 • Sajten saknar auktoritet och kanske upplevs som rörig, flummig, fluffig eller inte trovärdig

Har du koll på Google?

RANKAR DIN SAJT FÖR DÅLIGT OCH DU VET INTE VARFÖR?

Googles sökalgoritmer kan alltför ofta vara boven i dramat om din sajt, utan synbar anledning, som plötsligt gör att den rankar dåligt. 
Sökalgoritmerna förändrar också spelreglerna konstant, vilket är både fascinerande och intressant för de som jobbar med det.
För andra kan det vara tvärtom: En ren mardröm.
Lite information om förändringarna som sker året runt:

 • Algoritmen ändras alltid löpande under hela året, i praktiken görs detta lite lätt varje dag
 • Varje månad sker en litet större förändring som ofta medför ett eko i vår värld till olika bloggposter samt förundran i olika forum
 • Under varje kvartal, ja minst i alla fall, så uppdateras det en tyngre förändring som kan göra stora skillnader och ge stora förändringar för alla typer av sajter i hela världen

Detta kan sammantaget leda till att en sajt som tidigare klarade sig rätt bra, eller i alla fall någorlunda, plötsligt bara störtdyker.
Frågan är då, kan den repa sig? Absolut, men det gäller att ha koll!

FRÅGOR OCH SVAR Rankar din sajt för dåligt?

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med:

VÄLKOMMEN TILL JUST VALUE

Vi är Just Value – vi ser till att webbsajter rankar bra, är synliga på relevanta sökningar och genererar leads samt konverteringar.
Just Value erbjuder digital marknadsföring i internationell toppklass:
– Dynamiskt
– Innovativt
– Nyskapande

Några enkla SEO-tips

HUR DU JOBBAR MED SEO KAN VARA AVGÖRANDE

Arbetar du med SEO på ett traditionellt sätt, som kanske inte längre är relevant? Eller arbetar du inte alls med SEO?
Här kommer några av våra tips:

 • Länkar väger t.ex. inte alls lika tungt som tidigare, så de länkar som du bör lägga fokus på är t.ex. dina interna tvärkopplingar på sajten och som därför riktar fokus mot interna länkar
 • När det gäller dina sökord och sökfraser så gäller det att inte repetera keywords för att undvika att de konkurrerar ut varandra
 • Använd helst inte ett sökord eller en sökfras mer än en gång
 • Stirra dig inte blind på klassisk SEO (det är det som vi menar när vi talar om att en sajt är för hårt SEO-anpassad) utan skifta istället fokus till att skapa bra innehåll som är värdefull för dina läsare.
Här kommer några enkla SEO tips vid ranking

Vi får dig att ranka högt på Google

RANKAR DIN SAJT DÅLIGT I SÖKNINGAR? KONTAKTA JUST VALUE!

Just Value är experter på att göra så att våra kunder blir synliga och rankar bra i sökningar på nätet.
Våra kunder:

 • Blir synliga i sökningar på deras strategiskt viktiga sökord och sökfraser och rankar också bra
 • Är med i striden om kunderna och affärerna samt får ökad lönsamhet
 • Slipper att bli omsprungna av konkurrenterna

Deras sajter genererar också mer trafik samt fler leads och fler konverteringar. Så. Hur är det? Rankar din sajt för dåligt?

RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

Robert

★★★★★

Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Kalle

★★★★★

Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

Christian

★★★★★

Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

Anne

★★★★★

Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

Emil

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Olle

★★★★★

Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

Victoria

★★★★★

Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

Kenneth

★★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

Isak

★★★★★

Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

Philip

★★★★★

Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

Jocke

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Johan

★★★★★

Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Håkan

★★★★★

Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

Jens

★★★★★

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

Kenta

★★★★★

Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

Martin

★★★★★

Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

Sara

★★★★★

Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

Richard

★★★★★

Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

Ricardo

★★★★★

Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte “bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

Jonas

★★★★★

Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss