VARFÖR KALLAS SÖKMOTOROPTIMERING IBLAND SEO?

Det kan vara litet förvirrande att förstå varför man ibland hänvisar till sökmotoroptimering som sökmotoroptimering, sökmotoroptimera eller sökordsoptimering och ibland kallar det SEO.
Vi ska här nedan försöka reda ut begreppen.

VAD ÄR SEO?

Sökmotoroptimeringar (eller SEO, om du så vill) omfattar olika metoder och tekniker som används för att optimera din webbplats.

Syftet med optimeringen är att din webbsajt skall bli mer sökmotorvänlig och därmed få bättre förutsättningar att ranka högt i sökningar på sökmotorer. Som t.ex. Google.

 • En noggrann och professionellt utförd optimering ökar dina chanser att placeras högt i Googlesökningar och sökningar i andra sökmotorer.
 • Därmed så får du fler besökare till din webbplats, vilket också leder till fler leads.

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ SÖKORDSOPTIMERING OCH SÖKMOTOROPTIMERING? (SEO)

När man jobbar med sökmotoroptimering så kan man skilja på att sökmotoroptimera och göra en sökordsoptimering.

Att sökmotoroptimera: 

 • Vid sökmotoroptimering så vill man att sajten ska ranka bra i Google-sökningar samt vid sökningar i andra sökmotorer (såsom t.ex. Bing)
 • Sökmotoroptimering ger långsiktig ökad trafik från Google och andra sökmototorer till kundens sajt, vilket ökar möjligheterna att generera fler leads och därmed också ge kunden en ökande lönsamhet

Sökordsoptimering:

 • Sökordsoptimering handlar mer om att se till att kundens sajt rankar högt på rätt sökord och sökfraser för kundens verksamhet och målgrupper
 • När man sökordsoptimerar så skapar man auktoritet och förmedlar en känsla av att ”de här vet vad de snackar om”
 • För att sökmotoroptimera på bästa sätt så bör man alltid göra en metodisk och väl genomtänkt sökordsanalys

Men egentligen så handlar en väl genomförd sökmotoroptimering (SEO) om att dessa båda sidor av myntet går hand i hand och håller jämna steg. Sömlöst och friktionsfritt.

VAD BETYDER SEO?

Förkortningen SEO betyder på svenska detsamma som sökmotoroptimering.

På svenska finns det ingen tydlig logik i förkortningen SEO, vilket beror på att SEO är en förkortning från engelskans Search Engine Optimization.

Så det är helt enkelt samma sak, bara olika språk.

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med:

VÄLKOMMEN TILL JUST VALUE

Vi är Just Value – vi ser till att webbsajter rankar bra, är synliga på relevanta sökningar och genererar leads samt konverteringar.
Just Value erbjuder digital marknadsföring i internationell toppklass:
– Dynamiskt
– Innovativt
– Nyskapande

VARFÖR ÄR SEO OCH SÖKMOTOROPTIMERING SÅ NÄRA FÖRKNIPPAT MED GOOGLE-SÖKNINGAR?

Svaret på den frågan är enkelt.

 • Google är idag världens i särklass största sökmotor
 • Bara i Sverige så görs det över 40 miljoner sökningar på Google varje dag

Men det finns en hake med Google: 

 • Google förändrar och förfinar kontinuerligt sina algoritmer, och ingen kan förutse eller förutsäga exakt hur de kommer att förändras.
 • En sajt som fungerade utmärkt för två år sedan – eller ett år, eller rent av ett halvår sedan – presterar därför kanske inte längre lika bra.

Just nu så pågår något av en kapprustning mellan de algoritmer som Google använder och SEO-experter runt om i världen.

Just Value ligger i den absoluta framkanten av denna kapprustning.

Vi kan också hjälpa dig att besvara frågan:

”Varför kallas sökmotoroptimering ibland SEO?”

RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

Robert

★★★★★

Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Kalle

★★★★★

Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

Christian

★★★★★

Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

Anne

★★★★★

Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

Emil

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Olle

★★★★★

Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

Victoria

★★★★★

Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

Kenneth

★★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

Isak

★★★★★

Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

Philip

★★★★★

Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

Jocke

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Johan

★★★★★

Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Håkan

★★★★★

Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

Jens

★★★★★

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

Kenta

★★★★★

Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

Martin

★★★★★

Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

Sara

★★★★★

Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

Richard

★★★★★

Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

Ricardo

★★★★★

Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte “bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

Jonas

★★★★★

Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss