Vad kostar SEO?

Sökoptimering

Sökoptimering är en konst i sig självt, en sammanvävning av tekniskt tänk där fantasin får blomma ut. Ett hybridtänk där konsten samt tekniken samexisterar för att visa sökmotorernas användare att du har en digital närvaro. Sökoptimering är det kreativa verktyget man har tillgängligt för att få mer blickar riktade mot dig och din verksamhet.

Vi kan likna Google som en motorväg, den är snabb, precis, som kan på mikrosekunder ta dig till rätt destination. Det finns också oändligt många avfarter. Men Google kan bara ta dig till rätt avfart, om avfarten är rätt skyltad.

Att göra en sökoptimering, kan liknas med att sätta ut vägskyltarna för avfarten som leder till dig.


Digital struktur för sökoptimering av hemsida

Din hemsida är själva huvudleden, det är hit du vill få all din trafik. Ibland kan det vara så att besökaren kom till huvudleden via en av dina avfarter. Strunt samma hur de kommer dit, poängen är att de hittar dit.

Digital struktur är hur din huvudled är uppbyggd, grunden vällagd så trafiken håller mängden besökare. Visar skyltarna korrekt riktning för det du håller på med? Digital struktur handlar om hur bra din hemsida är programmerad.

Är domännamnet rent, finns det länkar som är korrekta? Hur läsbar är fonten, är designen rätt med temat? Hur ser besökaren på användarvänligheten, och så vidare?


sökoptimering

Analog struktur med sökoptimering av din hemsida

En analog struktur är kanske inte en korrekt beskrivning, men vad det handlar om är att skriva samt kommunicera med läsaren/besökaren. Det är avfarterna och vägskyltarna från huvudleden till dina undersidor.

Exempelvis: användaren vill ha ett recept för en specifik maträtt. Han söker då efter receptet och hamnar på din hemsida. Om receptet är välskrivet (lätt att förstå samt följa) kommer besökaren tillbaka, den här gången via huvudsidan.

Analog struktur i det här fallet handlar om mänsklig psykologi. Vad är det som ingjuter förtroende hos läsaren? Oftast är det genom att visa att man har kunskapen kring det man pratar om samt visar att auktoriteten man besitter är genuin.


Bredare kunskap om sökoptimering av hemsida

Just Value har en lång erfarenhet av SEO för svenska företag. Vi har hjälpt många verksamheter att klättra högre bland sökmotorernas sökresultat. Vi jobbar brett och vi jobbar djupt för att skräddarsy en digital lösning som passar ert företag. Vi har kunskapen tekniken och erfarenheten om din sidas sökoptimering.


Frågor och svar

Vad innebär sökoptimering?
Sökoptimering (eller SEO, om du så vill) omfattar olika metoder och tekniker som används för att optimera din webbplats för att indexera och ranka i Google eller andra sökmotorer.
 1. Syftet med optimeringen är att din webbsajt ska bli mer sökmotorvänlig och därmed få bättre förutsättningar att ranka högt i sökningar på sökmotorer som t.ex. Google
 2. Sökoptimeringen ger dig långsiktig ökande trafik från Google och andra sökmototorer, vilket genererar fler leads och därmed också ökande lönsamhet.
 3. Läs gärna mer om sökmotoroptimering.
Vad betyder SEO?
Förkortningen SEO betyder på svenska detsamma som sökmotoroptimering, ibland förenklat till sökoptimering
 • På svenska finns det ingen tydlig logik i förkortningen SEO, vilket beror på att SEO är en förkortning från engelskans Search Engine Optimization.
Så det är alltså i princip samma sak, bara olika språk. Och det ena är en förkortning.
Vill du få fler kunder och leads med sökoptimering?
Vi är idag ständigt online och uppkopplade. Allt vi vill veta och allt vi söker efter, är bara några knapptryckningar bort och kan hittas genom sökningar i valfri sökmotor.
Därför är det viktigare än någonsin att dina tjänster eller produkter syns i sökresultatet, ju högre desto bättre, när dina potentiella kunder söker efter dem.
 • Gör det inte det, så innebär det med stor sannolikhet att ditt företag går miste om just den kunden
 • Samt de leads den besökaren hade kunnat generera
Om du väljer Just Value AB som sökmotorkonsult så kan du undvika detta.
Varför uppnår Just Value så extraordinära resultat med sökoptimering?
Med unika arbetsmetoder inom sökmotoroptimering så hjälper vi dig att snabbt, riskfritt – och utan att behöva plöja ned en förmögenhet på annonser – ranka så högt som möjligt med hänsyn till konkurrensen på strategiskt viktiga sökord och sökfraser.

Därigenom så ser vi till att våra kunder:

 • Blir synliga i sökningar – såväl i generella, nationella sökningar som i lokala sökningar
 • Etablerar en bättre position i rankingen
 • Skapar mer trafik och framför allt relevant trafik till sin hemsida
 • Utvecklar chansen till fler och bättre leads kontinuerligt
Vad är hemligheten bakom Just Values framgångar inom sökoptimering?
Vi brukar säga att det är bredden, kompetensen, erfarenheten, förståelsen för sök- och köpbeteenden hos potentiella kunder liksom vikten av lokal anknytning för tjänster och produkter, hejdlösa mängder med kreativitet samt beredvilligheten att ständigt ta till oss förändringar och följa med i den snabba utvecklingen av Googles algoritmer även när det innebär tvära kast.
För att nu bara nämna några små detaljer.
Vi levererar också milt sagt förbluffande resultat för våra kunder.
 • Både när det gäller ranking, trafikökning samt leads och konverteringar
Vill du ha en konverteringsgrad på 10 – 14%?
Många av våra bästa kunder har redan det, andra klättrar fortfarande.

Vill du gå djupt eller brett med sökoptimering?

Hur vill du visa ditt digitala varumärke på din hemsida ? Det går att göra på några sätt, vanligtvis går man på djupet eller på bredden med en sökoptimering. Båda har sina för och nackdelar. Men Just Value har en annan modell som är hur vi gör en sökoptimering. Vår T-modell jobbar med bredden och djupet. Vi har i åtanken de många fördelarna som är att jobba både brett och djupt med det analoga samt digitala. För att öka chanserna med att klättra högre i Googles och andra sökmotorers toppresultat.

Hur du än vill gå till väga med din sökoptimering av verksamhet, brett djupt eller både och. Så är Just Value till för att hjälpa dig med din hemsida.