LIA

SEO OCH AMAZON

AMAZON I SVERIGE – NÅGOT AV EN SEO-UTMANING

När nu Amazon planerar att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige så innebär det att du i högre grad än tidigare kommer att tvingas konkurrera med ett enormt utbud av produkter från hela världen, på mycket tuffa villkor.

Det är en situation där det finns både möjligheter och risker.

Så du bör fundera riktigt grundligt över dina val.

 • Dels över hur du ska förhålla dig till att Amazon är verksamt i Sverige
 • Och dels över vad kombinationen Amazon och SEO kommer att innebära för dig, ditt företag och dina produkter

En sak kan vi säga reda nu och det är att du kommer att bli tvungen att satsa på SEO, och det massivt, oavsett hur du än väljer att förhålla dig till Amazon.

HAR DU VALT ATT INTE SÄLJA VIA AMAZON?

I så fall måste du förbereda dig på att du kommer att konkurrera med ett enormt utbud av produkter från hela världen, som nu är tillgängliga i Sverige på ett helt nytt sätt.

 • Att vara väl förberedd och göra det strategiska SEO-arbetet grundligt kan hjälpa dig att såväl profilera dig bättre gentemot dina kunder som att synas bättre i sökningar på internet
 • Båda dessa saker kan generera fler leads och öka konverteringsgraden för dina produkter
 • Och det kommer du att behöva när du nu får Amazon som konkurrent på hemmaplan

VANLIGA FRÅGOR KRING SEO OCH AMAZON

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med:

VÄLKOMMEN TILL JUST VALUE

Vi är Just Value – vi ser till att webbsajter rankar bra, är synliga på relevanta sökningar och genererar leads samt konverteringar.
Just Value erbjuder digital marknadsföring i internationell toppklass:
– Dynamiskt
– Innovativt
– Nyskapande

TÄNKER DU SÄLJA VIA AMAZON?

SEO är självklart en nödvändighet om du väljer att sälja dina produkter genom Amazon.

Det finns många punkter som du behöver tänka igenom väldigt noga för att kunna hävda dig inom Amazons marknadsplats.

SEO och Amazon:

Du bör t.ex. göra en speciell sökordsanlys för din verksamhet på Amazon, för respektive produkt.

 • Detta för att säkerställa att dina produkter syns på de sökord eller de sökfraser som de potentiella kunderna söker på

Anpassat produktinnehåll för bästa resultat i Amazon SEO:

Du bör t.ex. också skapa helt nytt, anpassat produktinnehåll utifrån sökordsanalysen för alla dina produkter som ska lanseras på Amazon.

Dels för att:

 • Undvika duplicate content för produktartiklarna
  – såväl på Amazon som på din egen sajt, 
  – vilket skulle försämra bådas möjligheter att synas bra i sökningar på t.ex. Google

Och dels eftersom:

 • Du på Amazon enbart har produktinnehållet på produktsidan att arbeta med när du bygger upp det förtroende som ska generera konverteringar
  – du kan inte stötta med andra sidor för att öka auktoriteten, som du skulle kunna göra på din egen sajt
  – kom också ihåg att t.ex. valet av bilder av produkterna på produktsidan spelar en stor roll för att generera fler klick och öka chansen att också öka konverteringsgraden för dina produkter 
Frontend Developer

HUR DU ÄN VÄLJER ATT FÖRHÅLLA DIG TILL AMAZON, SÅ ÄR SEO VIKTIGT

Just Value AB har mångårig erfarenhet av hjälpa mängder med företag att etablera auktoritet inom sina egna branscher eller sina nischer. Ofta mot mycket tuff konkurrens.

 1. I Just Values arbetssätt finns ett djupgående inslag av beteendevetenskap och beteendeekonomi beträffande människors sökbeteende, kundbeteende och köpbeteende online
 2. Vi kan härigenom definiera hur dessa köpmönster kan påverkas samt hur vi kan vända dem till din fördel

För många företag – speciellt de som hamnar i en konkurrenssituation med Amazon – kan en massiv satsning på SEO vara en kritisk insats för att generera fler affärer och öka företagets intäkter. 

JUST VALUE – EN SEO-BYRÅ SOM KAN SÖKMOTOROPTIMERING SOM FÅ ANDRA

På Just Value så arbetar vi med sökmotoroptimering/SEO på ett sätt som få andra SEO-byråer ens kommer i närheten av.

 • Vi är t.ex. ständigt à jour med utvecklingen. Inte bara av Googles algoritmer och hur de påverkar våra kunder sajter. Utan också den tekniska och designmässiga utvecklingen för att konstruera sajter som Google bara älskar att ranka högt
 • Vi hjälper idag hundratals kunder med analyser, webbdesign, webbutveckling, digital marknadsföring, engagemangsoptimering och klassisk sökmotoroptimering

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med sökmotoroptimering från Sveriges mest innovativa och avancerade SEO-byrå så pratar vi mer om SEO och Amazon samt varför du behöver satsa mer på SEO när Amazon etablerar sig i Sverige.

Backend Developer

RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

Robert

★★★★★

Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Kalle

★★★★★

Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

Christian

★★★★★

Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

Anne

★★★★★

Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

Emil

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Olle

★★★★★

Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

Victoria

★★★★★

Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

Kenneth

★★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

Isak

★★★★★

Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

Philip

★★★★★

Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

Jocke

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Johan

★★★★★

Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Håkan

★★★★★

Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

Jens

★★★★★

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

Kenta

★★★★★

Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

Martin

★★★★★

Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

Sara

★★★★★

Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

Richard

★★★★★

Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

Ricardo

★★★★★

Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte ”bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

Jonas

★★★★★

Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss