Lokal sökmotoroptimering

Lokal sökmotoroptimering – varför är det så viktigt?

Svaret på den frågan är att lokala sökningar är någonting som ökar stadigt.

 • I alla orter och för tjänster och produkter inom alla branscher.

De flesta vet vad SEO-arbete innebär, åtminstone i stora drag.

 • Men hur lyckas man sticka ut så man syns riktigt bra i lokala Google-sökningar?

Lokal SEO skiljer sig i vissa avseenden från traditionell SEO.
Varje bransch skiljer sig också när det gäller lokala sökningar, det är en fråga om att se sökningen som en möjlighet med det mänskliga beteendet runt söket.

Lokal sökmotoroptimering eller SEO har att göra med beteende först förutom teknik. Som SEO byrå i Stockholm så har vi stor erfarenhet av lokala sökningar samt att optimera för lokal SEO.

VARFÖR ARBETAR MAN MED LOKAL SÖKMOTOROPTIMERING?

Enligt Google Sverige så stod de lokala sökningarna för 40% av alla sökningar här om året.

 • Med dagens allt mer förfinade smarta telefoner i var mans hand och allt mer medvetna användare så kommer den siffran sannolikt att explodera under de kommande åren

Tre av huvudkomponenterna för att få till en riktigt bra lokal sökmotoroptimering (lokal SEO) är lokalt anpassade landningssidor (lokala sidor) samt Google My Business och Google Maps.

 • Därför är det viktigt att du så snabbt som möjligt ser till så att dina tjänster och produkter blir synliga i lokala sökningar, i ditt lokala område

HUR HJÄLPER LOKAL SÖKMOTOROPTIMERING MIG SOM SÖKER?

Lokala sökningar handlar om lokal anknytning, om närhet och närområde.

Om tillgång till ett utbud av tjänster och produkter som finns tillgängliga i din hemort, i orten där du för stunden befinner dig eller i en ort eller ett område som du vill besöka.

Du vill t.ex. hitta:

 • Rörmokare i hemorten om du har drabbas av en vattenläcka
 • Lunchrestaurang som serverar italiensk mat i den stadsdel där du jobbar
 • Kemtvätt i din stadsdel
 • Apotek som du snabbt och enkelt kan nå från din nya lägenhet
 • Bageri i din del av stan som bakar det där surdegsbrödet som du älskar

Eller så vill du kanske:

 • Boka ett hotellrum i Nyköping natten innan du ska flyga från Skavsta?
 • Hyra en sommarstuga i Bohuslän?
 • Kolla vilka resturanger det finns i Linköping eller någon annan stad där du har tänkt stanna för lunch på vägen till Öland?

De företag vars tjänster eller produkter du återfinner i sökresultatets första sida, är de företag som har lyckats bäst med sin sökmotoroptimering.

FRÅGOR OCH SVAR LOKAL SÖKMOTOROPTIMERING

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med:

VÄLKOMMEN TILL JUST VALUE

Vi är Just Value – vi ser till att webbsajter rankar bra, är synliga på relevanta sökningar och genererar leads samt konverteringar.
Just Value erbjuder digital marknadsföring i internationell toppklass:
– Dynamiskt
– Innovativt
– Nyskapande

VAD KAN JAG SOM FÖRETAGARE VINNA PÅ LOKAL SÖKMOTOROPTIMERING?

Vid lokala sökningar så är syftet att fånga upp personer som söker på ett geografiskt begrepp i kombination med ett begrepp som matchar dina tjänster eller produkter.

Såsom t.ex.:

 • ”Hotell Sundsvall”
 • ”Restaurang Gamla Stan”
 • ”Stuguthyrning Bohuslän”

När en match uppstår i en lokal sökning så vill du vara synlig i sökresultatet, ju högre desto bättre, och leda de potentiella kunderna till just:

 • Ditt centralt belägna butique hotell i Sundsvall
 • Din mysiga restaurang i ett källarvalv i Gamla Stans gränder
 • Din stuguthyrning i den natursköna Bohuslänska skärgården

Som vi nämnde här ovan så har de företag vars tjänster eller produkter man återfinner i sökresultatets första sida lyckats bäst med sin sökmotoroptimering.

lokalt

MED LOKAL SÖKOPTIMERING SÅ NÅR DU OCKSÅ RÄTT MÅLGRUPP

Det gäller att både tänka till och tänka lokalt, samt optimera med utgångspunkt från i vilket område ditt företag är verksamt, vilken typ av varor och tjänster du erbjuder för att lyckas bra i lokalt sök.

 • Kan tjänsten utföras var som helst eller är din verksamhet begränsad till ett visst geografiskt område?
 • Klarar produkterna att transporteras längre sträckor eller skulle de förfaras eller förlora i kvalitet?

Andra gånger handlar lokala sök om var dina befintliga och potentiella kunder finns.

 • Finns ditt företag i en småstad på landsbygden medan dina produkter främst efterfrågas i storstadsregioner?
 • Tillverkar du jordbruksmaskiner i ett industriområde i en storstad, medan dina kunder främst finns på landsbygden?
 • Vill du locka kunder från angränsande stadsdelar till din lunchrestaurang? 

Det gäller alltså att uppnå en lyckad lokal matchning mellan dina produkter/tjänster och rätt geografiskt område/de rätta geografiska områdena. 

 • Har vi sagt att just lokal sökmotoroptimering och att göra våra kunder närmast osannolikt framgångsrika i lokala sökningar är en av våra främsta styrkor?

JUST VALUE TÄNKER LOKALT – OCH OPTIMERAR LOKALT

Just satsningen på oöverträffade lokala sidor är en av våra främsta styrkor. Vi erbjuder olika kombinationer av sidor som är optimerade för att ge optimal effekt beroende på dina specifika behov av lokal sökning.

Ingen annan SEO-byrå kommer i närheten av det utbud för optimering för lokal sökning som vi har skapat. Oavsett om det gäller sökmotoroptimering i StockholmUppsala eller Lund.

Vi levererar milt sagt förbluffande resultat för våra kunder.

 • Både när det gäller ranking, trafikökning samt leads och konverteringar

Vill du också ha en konverteringsgrad på 10 – 14%?

 • Många av våra bästa kunder har redan det, andra klättrar fortfarande

Varmt välkommen att kontakta oss på Just Value om du vill ha hjälp med sökmotoroptimering.
Det är vi som sitter inne med svaret om du undrar varför är det är så viktigt att optimera för lokalt sök och lokal sökmotoroptimering.

RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

Robert

★★★★★

Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Kalle

★★★★★

Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

Christian

★★★★★

Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

Anne

★★★★★

Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

Emil

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Olle

★★★★★

Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

Victoria

★★★★★

Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

Kenneth

★★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

Isak

★★★★★

Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

Philip

★★★★★

Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

Jocke

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Johan

★★★★★

Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Håkan

★★★★★

Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

Jens

★★★★★

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

Kenta

★★★★★

Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

Martin

★★★★★

Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

Sara

★★★★★

Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

Richard

★★★★★

Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

Ricardo

★★★★★

Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte ”bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

Jonas

★★★★★

Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss