LIA som digital marknadsförare på Stockholms nytänkande SEO-byrå

Sökmotoroptimerare

Just Value erbjuder löpande LIA inom SEO. Vi är en liten annorlunda byrå som sitter i centrala Stockholm, ett stenkast från St:Eriksplan med ett härligt gäng som är vassa på SEO. Vi tar in praktikanter på löpande band och är vana att samarbeta med yrkeshögskolor för att det ska bli en smidig övergång för alla parter.

Vi söker nu dig som är en ordnörd i det svenska språket!
Du har en expertiskunskap inom svenskan och gillar att skriva.
Du är vass och kan skapa, granska nästan alla olika slags texter med grundläggande kunskaper inom olika verktyg inom den digitala marknadsförings världen.

Du har tränat din förmåga i självständigt tänkande och är noga med hur du uttrycker dig i skrift. Du har även utvecklat en analytisk förmåga för att kunna få fram rätt sökord till rätt plats samt att tänka på användarvänligheten för besökaren av webbsidan.

Du är ivrig på att lära dig om SEO, och hos oss får du leka runt med olika verktyg och får lägga upp en egen plan för vad du vill lära dig under din praktikperiod. Du trivs i en dynamisk miljö där det digitala är i fokus. Just Value söker dig som studerar till att bli kommunikatör, eller digital marknadsföring. Du har även en förståelse för mänskligt beteende och kan tänka i olika vägar hur personer tar sig fram när de surfar på nätet, hur ett varumärke kan lyftas med det skrivna ordet, eller hitta en snabbare väg att få kunden att göra det du vill . 

Vi söker dig som har en grund inom SEO och vill utveckla och fördjupa dina kunskaper inom olika verktyg för att komma vidare i din resa till att bli SEO specialist. Några av verktygen du kommer få fördjupad kunskap inom är GA4, Google search console, Semrush, och vår egna databas Mylinkbird. Vi ser det även som ett plus att du är insatt i användarvänlighet och hur bild, form och typsnitt har ett samspel med varandra och vad som fungerar till olika områden.

Du kommer även få möjligheten att lära dig hur vi jobbar med SEM och SEA, samt att lägga upp strukturen som en CMS:are i olika webbhotell för olika kunder och öva dina färdigheter inom copywriting för olika webbsidor. 
Låter det här som möjligheten du sökt efter? Hör av dig så kan vi se om vi är rätt LIA plats för dig.

Vad gör en sökmotoroptimerare?

En sökmotoroptimerare är en person som samarbetar med Google, användaren och den givna kunden. SEO specialisten vill få alla parter nöjda och det är en fin balansgång där det gäller att prioritera rätt för att allt ska falla på rätt plats i ordningen. Sökoptimering är det organiska flödet som folk söker på, och är det mest lönsamma att satsa på lång sikt för att lyckas med din webbsida. Det innebär att du gör ett optimeringsarbete för att klättra eller nå så högt som du bara kan i sökresultatssidan på Google. Att vara en sökoptimerare är ett analytiskt yrke där du inte bara tar fram olika ord men även kan tänka i flera olika led om vad som potentiellt kan ske. 

Det är inte helt enkelt då människan är en nyckfull varelse, men även Googles sökmotor är oftast hemliga med vad de tycker om och inte i deras algoritmer, vilket hållet sökoptimeraren jämt på tårna i vad som trendar och bör förändras för att behålla rankingen i sökresultatet på SERP:en. En bra grund är att du kan skriva och förklara på ett enkelt sätt vad som ska förmedlas, då förstår Google vad just din webbsida går ut på, kan indexera på rätt sätt och på så sätt belönas kunden med ‘rätt’ användare som hittar fram i deras sökningar. 

Det finns tre huvudområden inom SEO, och en liten på sidan av går det att sammanfatta det kort till.. 

Teknisk SEO klarar du dig inte utan, den lägger grunden för allt som gör en webbsida bra. För att dra det i stora drag så behöver du ha en webbsida som har en bra hastighet upp att ladda på, är responsiv, har en säker URL adress och har tydliga sidor som är enkla att navigera. Vi som människor är några av de mest otåliga varelser som finns, och inte har tillräckligt med tålamod att vänta på något som upplevs långsamt i cyberresan till en webbsida. Därav är det viktigt att webbsidan är responsiv, snabb i hastigheten och enkel att hitta på och är förtroendeingivande. Teknisk SEO är även viktig för TXT-filen. Det är en fil som talar om sökmotor crawlings vilken URL crawlaren kan få tillgång till på din sida. Den här filen ser till att din webbplats inte blir överväldigad med olika förfrågningar.

On page SEO handlar om innehållet på din sida. Allt från vältänkta och enkla URL.er i en tydlig struktur, tydliga och enkla rubriker som tilltalar både användaren och Google, men även genomtänkta bildnamn, och bra interna länkar och bra HTML ordning. Här vill vi att Google tycker om oss genom det organiska flödet, skapa innehåll som är ‘läs och sevärd’ genom att hitta rätt sökord och bygga en schysst struktur.

Off page SEO går att sammanfatta i frågan- Vad är det egentligen vi ska jaga? Det finns tre viktiga punkter att tänka på här. 

 1. Auktoritet- Vem länkar till dig? Är det en bra länk?
 2. Relevans- Är länken relevant för dig?
 3. Förutsättningar- Kan Google följa länken?

Får vi in alla dessa så skapar vi bra förutsättningar för webbsidan. 

Lokal SEO handlar om att fånga in användare som befinner sig i närheten. Så om du driver en en verksamhet så som en blombutik förslagsvis, så kan du hitta potentiella köpare genom att använda dig av sökord som är geografiskt bundna. I det här fallet så befinner sig blombutiken på Södermalm Stockholm. Genom att jobba på det sättet hittar du enklare kunder som befinner sig i närheten, som kan öka dina möjligheter för att bedriva din verksamhet på ett lönsamt sätt.  

Vanliga arbetsuppgifter

 Några vanliga uppgifter du kommer få göra som i din LIA som generell sökordsoptimerare är:

 • Gå igenom länkar för att se att de leder till rätt plats och är indexerade. 
 •  Göra sökordsanalyser och ta fram sökord för olika webbsidor.
 • Copywriting. Skriva texter som är informativa, läsvärda och engagerande.
 • Gå igenom och anaylsera sajter för att utöka trafiken genom SEO.
 • Omfattande strategi hur en ska gå tillväga när en webbsida uppdateras
 • Skapa en plan för förbättringsåtgärder. 
 • Navigera i CMS på olika webbhotell för att göra nödvändiga förändringar på webbplatser.

   

VANLIGA FRÅGOR

Läs mer om andra LIA-inriktningar

Dela med vän

Gör din LIA-ansökan här!

I din ansökan vill vi gärna att du berättar följande:

 • När vill du praktisera och vad hoppas du få ut av din praktikperiod?
 • Vilken är din största drivkraft för att arbeta inom digital marknadsföring?
 • Hur fungerar du i vårt leveransteam och varför? Motivera gärna

Ansök om din LIA-plats här till höger och glöm inte att bifoga ditt CV.

*” anger obligatoriska fält

Dra filer hit eller
Max filstorlek: 100 MB.
  Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

  Robert

  ★★★★★

  Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

  Kalle

  ★★★★★

  Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

  Christian

  ★★★★★

  Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

  Anne

  ★★★★★

  Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

  Emil

  ★★★★★

  Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

  Olle

  ★★★★★

  Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

  Victoria

  ★★★★★

  Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

  Kenneth

  ★★★★★

  Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

  Isak

  ★★★★★

  Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

  Philip

  ★★★★★

  Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

  Jocke

  ★★★★★

  Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

  Johan

  ★★★★★

  Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

  Håkan

  ★★★★★

  Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

  Jens

  ★★★★★

  Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

  Kenta

  ★★★★★

  Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

  Martin

  ★★★★★

  Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

  Sara

  ★★★★★

  Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

  Richard

  ★★★★★

  Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

  Ricardo

  ★★★★★

  Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte ”bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

  Jonas

  ★★★★★

  Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

  SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

  Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss