Leads

Leads är ett lånord från engelskan och avser någon som ännu inte är kund, men som skulle kunna bli det.

Det kan t.ex. röra sig om en representant för ett företag, en organisation eller myndighet alternativt en privatperson (privatkund).

VAD ÄR LEADS?

Inom marknadsföring, försäljning och säljprocessen så är lead en potentiell kund.

Om man skall beskriva vem som är ett lead så skulle det enkelt förklarat t.ex. kunna vara en kontaktperson för ett företag som, på något sätt, har interagerat med ditt erbjudande.

T.ex. genom att visa intresse för:

 • Din produkt
 • Din tjänst
 • Ditt varumärke
 • Ditt företag och/eller din verksamhet
 • Det sälj- eller marknadsföringsmaterial som du har producerat

LEADS, I SITT RÄTTA SAMMANHANG

Leads hör hemma i en säljprocess. För t.ex. ett företag som främst arbetar med inbound trafik och säljande av egna sajter så börjar en säljprocess oftast med ett lead.

När ett lead visar intresse för deras produkter eller tjänster så är målet för företagets marknadsförings- och säljteam att, steg för steg, locka leadet vidare i köpprocessen så att företaget, organisationen, myndigheten eller personen som utgör leadet till slut skall bli en betalande kund.

Leads hänger i säljprocesser samman med begrepp som t.ex.:

 • Suspects

  Suspects är alla som ingår i ditt företags målgrupp. Inte bara de som faktiskt skulle kunna tänkas köpa produkten eller tjänsten, utan också de som har inflytande över ett sådant beslut.
 • Prospect

  Prospects är suspects som eventuellt skulle kunna tänka sig att köpa dina tjänster eller produkter. Som kanske till och med just nu aktivt letar efter tjänster eller produkter liknande de som du erbjuder.
 • Opportunities

  Opportunities är leads som uppfyller vissa specifika kriterier, de så kallade BANT-kriterierna:
  – Dina opportunities har ekonomiska förutsättningar (alltså tillräckligt med pengar) för att köpa din produkt eller tjänst (B:et i BANT står för Budget).
  – Dina opportunities har rätt att fatta beslut om att köpa din produkt eller tjänst (A:et i BANT står för Authority).
  – Dina opportunities är inte bara intresserade av dina tjänster och/eller produkter, de har också behov av den/dem (N:et i BANT står för Need).
  – Dina opportunities tänker inom en inte allt för avlägsen framtid köpa en tjänst eller produkt liknande den som du erbjuder (T:et i BANT står för Timescale).
 • Köpsignal

  En köpsignal är en händelse i ett företag, en organisation eller en myndighet som gör dem till en drömkund för dig eller ger dig en välgrundad anledning att ta kontakt med ett företag (som redan är din drömkund) med ett erbjudande som matchar deras behov.

Hur, var och på vilket sätt prospekt, leads och köpsignaler etc passar in i ditt företags säljprocess beror till stor del på om företaget fokuserar främst på inbound och/eller outbound.

FRÅGOR OCH SVAR OM KONVERTERING

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med:

VÄLKOMMEN TILL JUST VALUE

Vi är Just Value – vi ser till att webbsajter rankar bra, är synliga på relevanta sökningar och genererar leads samt konverteringar.
Just Value erbjuder digital marknadsföring i internationell toppklass:
– Dynamiskt
– Innovativt
– Nyskapande

VAD GENERERAR LEADS?

Hur genererar man fler leads och fler affärer?

Det finns många strategier för leadsgenerering. Exakt vilka strategier för leadgenerering som skulle fungera bäst för ditt företag beror t.ex. på vilken typ av ”Business to”-affärer som ni gör.

 • B2B
 • B2C
 • B2G

Eller någon annan variant av ”business-to-(whatever)”.
(Japp, det finns fler varianter av dem än vad du kanske tror).

DE VANLIGASTE TYPERNA AV LEADS INOM BUSINESS TO (B2)

De tre allra vanligaste områdena för leads inom Business to (B2) är:

 • B2B leads
  Business to Business

  Behöver termen ens förklaras, efter alla dessa år som det nu har varit i omlopp?

  Men för den händelse att du kanske har hört begreppet men inte har full koll vad det egentligen betyder så står B2B för Business-to-business.

  B2B är en marknadsstrategi som inbegriper omsättning av varor och tjänster mellan företag.

  Det finns många strategier för att generera fler och bättre leads inom B2B. Vi på Just Value hjälper dig att hitta de strategier som är rätt för din verksamhet och implementera dem på din webbsajt för att stödja din säljprocess online.
 • B2C leads
  Business to Consumer

  B2C (Business to consumer) är en marknadsstrategi som inbegriper transaktioner av varor och tjänster mellan ett företag och konsumentmarknaden.

  Skillnaderna mellan B2B (Business-to-business) och B2C är främst de olika förutsättningarna som råder i affärsvärlden jämfört med de som gäller för privat konsumtion.

  Det finns många strategier för att generera fler och bättre leads inom B2C. Vi på Just Value hjälper dig självklart att hitta de strategier som är rätt för just din verksamhet och implementera dem på din webbsida för att stödja din säljprocess online.
 • B2G leads 
  Business to Government

  I Sverige så skulle man kunna närmast kunna tillämpa B2G för företag som gör affärer med staten, regioner/landsting och kommuner.

  Det finns många strategier för att generera fler och bättre leads inom B2G. Du har nog förstått konceptet nu, eller hur? Vi på Just Value hjälper dig, som sagt, att hitta strategierna som är rätt för din verksamhet och implementera dem på din hemsida för att stödja din säljprocess online.

Du minns kanske att vi här ovan skrev om ”business-to-(whatever)”? 

Det finns en rad andra varianter inom ”Business to” (B2).
Det här är bara ett axplock av dessa ”whatever”:

 • B2O, Business to Owners
  Avser t.ex. hem- och fastighetsägare
 • B2D, Business to Developers
  Avser t.ex. utvecklings-, bygg- och konstruktionsföretag

JUST VALUE AB BRINNER FÖR KOMMUNIKATION OCH DIGITAL MARKNADSFÖRING

I en allt mer digitaliserad värld där stora delar av handeln är online så är tydlig kommunikation, genomtänkt digital marknadsföring samt engagemang hörnstenarna för framgång.

Vi på Just Value kan digital marknadsföring såsom få andra och därigenom så kan vi också skapa engagemang på webben inom bland annat kommunikation, marknadsföring och säljprocesser:

 • Oavsett om ditt företag är en juristbyrå, ett byggföretag eller utför hemstädning och andra städtjänster så kan vi hjälpa dig att förbättra såväl din webbsajt som de leads den generarar

Vi gör detta bland annat genom att:

 • Utföra en rad olika analyser för att få en fullständig genomlysning av ditt företag, dess verksamhet och produkter och/eller tjänster samt den marknad som ni vänder er till.
 • Trimma och strukturera din befintliga webbsajt om den har förutsättningar för att prestera på den nivå den behöver prestera enbart genom förbättringar och renoveringar. I annat fall bygger vi en ny webbsajt från grunden.
 • Öka dina kunders, befintliga som potentiella, intresse och nyfikenhet kring dina tjänster och produkter samt ser till att de stannar längre på dina sidor, och också söker sig vidare inom dem på jakt efter mer information.
 • Ta din webbsajt till helt nya och oanade nivåer av engagemang och interaktivitet genom väl genomtänkt innehåll i form av informativ text och engagerande bildspråk, bättre struktur samt ny design och snabbare sidor.
 • Göra omfattande satsningar på lokalt riktat innehåll i relevanta områden.
 • Utforma förbättrade köpflöden som lockar dina leads vidare i köpprocessen.

Tillsammans så leder alla dess åtgärder till fler och bättre leads för våra kunders online-verksamhet.

Resultatet blir också attraktivare och snabbare webbsajter, med mer engagerande innehåll som väcker intresse och nyfikenhet kring dina tjänster och/eller produkter och därigenom ökar trafiken och stärker ditt varumärke.

Backend Developer

JUST VALUE AB KAN DIGITAL MARKNADSFÖRING

Just Value AB är ett av Sveriges ledande bolag inom digital marknadsföring. Vi arbetar med den senaste tekniken och de senaste metoderna, i kombination med såväl klassisk SEO som modern E-SEO och engagemangsoptimering samt några helt unika koncept.

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att förbättra såväl din webbsajt som din säljprocess online och därigenom generera fler och bättre leads.

RÖSTER OM VÅR VERKSAMHET

Robert

★★★★★

Grymt kunniga inom SEO, trevliga och utförde både jobbet med sökordsanalys som sajt snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Kalle

★★★★★

Lämnade över hanteringen av både sajt som SEO för 2 st sajter. Mats är en mycket trevlig och kunnig sökspecialist med ett gäng bakom sig. Han var även vänlig och satte upp ytterligare sidor i sajten trots att han inte tog betalt för det, så att det skulle bli lättare att få effekt. Vilket det gjorde efter knappt några veckor efteråt! Tack för bra samarbete och resultat!

Christian

★★★★★

Vi har sedan många år på företaget köpt tjänster via Just Value. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling

Anne

★★★★★

Jag är alltid blivit nöjd när jag anlitat Just Value i mina olika bolag. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina behov samt visar hänsyn för vad vi vill ha. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Mats och Just Value framöver.

Emil

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av bygga om sajten med effektiv SEO och hade hört talas om Just Value från bekanta. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var både duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Olle

★★★★★

Väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med Just Value framöver.

Victoria

★★★★★

Enkelt sagt: Kan inte annat säga än att jag och mina kollegor är skitnöjda med nya sajten och vilken skillnad det har blivit i antalet förfrågningar!

Kenneth

★★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Mats och hans team av marknadsförare när vi behövde bygga om sajten. Det gick fort att färdigställa sökord, taktik och design inför den nya kampanjen. Faktum är att det är sällan man får annat än ett trevligt bemötande så fort man anlitar Just Value! Kan varmt rekommendera.

Isak

★★★★★

Vi hade under flera år stött på företag inom SEO som tyckte sig vara kunniga inom SEO. Att däremot få en direkt kontaktman som Mats Ståhle som har verklig och gedigen kunskap inom ämnet samt genomgående trevliga medarbetare är betryggande. Första jobbet var bygga upp en snabb landningssajt på någon vecka. Andra ärendet var att planer efter uersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Vilket skapade att man byggde om hela sajten till den digitala säljaren vi har idag som har gjort att företaget lyft och expanderar idag!

Philip

★★★★★

Det är riktigt trevligt att samarbeta med Just Value, där man fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att Just Value dessutom kunde bidra med både design som UX-redesign förutom SEO förslag på åtgärder löpande, gör att vi ser fram mot ett långt samarbete. Det har varit extra kul att se våra positioner öka och trafiken med det samt att vi inte insåg att vi kunde ta alternativ trafik som gör att vår sajt konverterar betydligt bättre mot tidigare!

Jocke

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om Just Value. Mats Ståhle har varit och Just Value är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid överlevererar med kvalitet. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Johan

★★★★★

Just Values omfattande SEO arbete med innehållsskapande har verkligen sett till att öka vår synlighet markant och gjort det lättare för oss att kommunicera med rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Håkan

★★★★★

Just Values har verkligen sett till så att vi kommer ut med våra tjänster på den allra tuffaste av marknader. Med internationell erfarenhet och branschkunskap har Just Value ökar vårt engagemang, konvertering och trafik på ett tydligt och effektivt sätt!

Jens

★★★★★

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Mats och hans team på Just Value. Det gick fort att skapa en enklare E-handelssajt efter ett enklare SEO tänk. Det bästa är att de nu håller på att skissa om sajten med fullskalig UX/UI för att öka konverteringen ytterligare efter vad de har lärt sig efter den första sajtens lansering! Kan varmt rekommendera.

Kenta

★★★★★

Har arbetat med Mats och Just Value i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med flera olika sajter och hjälpt oss med avgörande åtgärder för att förbättra konvertering till kund. Suverän service!

Martin

★★★★★

Att få chansen att arbeta med ett riktigt SEO proffs som Mats Ståhle och Just Value är en ynnest. Vilket vi har fått göra i flera års tid, vilket skapat både nya kunder, fler förfrågningar och konstant ökande trafik samt positioner. Riktigt kul att samarbeta!

Sara

★★★★★

Det har varit riktigt kul att få prata och se uppdateringarna varje vecka med projektledarna och Mats inför lanseringen av nya sajten. Sajten har verkligen överskridit alla förväntningar både gällande design, effektivitet som bra SEO tänk. Tack för ett bra samarbete!

Richard

★★★★★

Som rekryteringsföretag har vi det tufft i den digitala världen, vi fick hjälp av Mats och gänget på Just Value i precis rätt tid! Vi vände en negativ nedgång till en positiv uppgång under ett helt år! Tack för all bra hjälp!

Ricardo

★★★★★

Som resebyrå så vet man att det är tufft på nätet och vi letade verkligen efter en aktör som inte ”bara” pratade länkar utan riktig kvalitet med en större bredd, vilket vi fann hos Mats Ståhle och Just Value. Riktigt bra jobbat att ta sajten med över 70 sökord på startsidan i tuff konkurrens från andra sidan till första sidan på viktiga begrepp för oss! Tack för ett riktigt bra arbete!

Jonas

★★★★★

Det är inte bara SEO som Just Value är bra på utan det är en helhet runt Digital marknadsföring med både SEO/SEM/CRO och innehållskapande. Vi har ökat vår konvertering med över 10x samt minskat vårt beroende av Google Ads (som är stort idag) till att bli väldigt mycket mer konverterande tack vara smart strategi och en säljdrivande sajt! Tack för bra samarbete!

SEO & DIGITAL MARKNADSFÖRING I PRAKTIKEN – INSPIRERANDE CASES I OLIKA BRANSCHER

Offert ikon Kontakta oss Kontakta oss